středa 24. dubna 2013

První chleba z naší domácí pekárny :)



Dcera se svým přítelem se domluvili společně s mou mamčou a koupili mi domácí pekárnu, jejíž obrázky jsem si už dlouho prohlížela na internetu a v letácích. Byl to pro mě super dárek a já ho hned musela vyzkoušet :) 

Pro první test pekárny jsem zvolila klasický pšenično-žitný chleba se slunečnicí. A musím se s Vámi podělit o výsledek :)




Tenhle přístroj je naprosto úžasný, naložíte do něj  všechny ingredience, nastavíte zvolený program a pak už jen čekáte na výsledek. Čekala jsem netrpělivě tři hodiny a každou chvíli koukala přes prosklené víko, co se uvnitř děje. A ony se děly věci ! Těsto se samo uhnětlo, samo nakynulo a samo upeklo. Já jen po zapípání pekárny vyklopila upečený křupavoučký chleba, nechala vychladnout a pak už jsme jen ochutnávali.

RECEPT NA PŠENIČNO-ŽITNÝ CHLÉB SE SLUNEČNICÍ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY:


SUROVINY:
320 ml vlažné vody
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
220 g hladké mouky
330 g žitné chlebové mouky
1,5 lžičky sušeného droždí
2 lžíce slunečnicových semínek

Pekárnu jsem nastavila na základní program BASIC, kůrka středně tmavá MEDIUM a velikost 900 g.

Žádné komentáře:

Okomentovat